Hvilken barnevogn skal du vælge?

Hvilken barnevogn skal du vælge?

Barnevognen er én af de første investeringer, du skal foretage, når du finder ud af, at du skal være forælder. Det er samtidig en af de dyreste investeringer. Derfor er det vigtigt, at du vælger rigtigt, så du ikke bare smider penge ud af vinduet. Men hvilken skal du vælge?

Denne barnevogn skal du vælge, hvis du bor i byen

Der er flere ting, der skal tages højde for, når du skal vælge hvilken barnevogn, du skal have. Bor du eksempelvis i en storby, er det en god idé at vælge en barnevogn, der har svingbare forhjul. Det gør det lettere at navigere med den, hvis du eksempelvis går rundt i gågaden, i butikker eller generelt skal færdes steder, hvor det er praktisk at kunne manøvrere uden om ’forhindringer’.

Bor du i lejlighed? Så vælg en let barnevogn

Hvis du bor i lejlighed, kan det være fordelagtigt, hvis du vælger en barnevogn, der ikke vejer så meget. Eksempelvis en bambusbarnevogn fra Naturkind eller en kombivogn, der både fungerer som klap- og barnevogn. Begge varianter vejer og fylder mindre, så det er nemt at få den op i lejligheden.

Denne barnevogn skal du vælge, hvis du bor i byen

Omvendt bør du vælge en traditionel barnevogn, hvis du skal gå lange ture i den fri natur. Den er mere rolig og stabil hvorfor det kan være en fordel, hvis man ikke skal skifte retning hele tiden. Det kan samtidig være en smart, hvis den ikke har svingbare forhjul, når du skal gå lige ud i lang tid.

Der er mange dagplejemødre, der har krav til, at man selv skal medbringe godkendt barnevogn; en stor barnevogn, der har bremser, så barnet kan sove til middag i den.

Kan det betale sig at købe en brugt barnevogn?

Barnevognen er ikke en billig investering, og derfor kan man nemt blive fristet til at købe en brugt. Om det kan betale, afhænger af en masse forskellige ting. Hvis det er jeres første barn, og I forventer at få flere, kan det være en god idé at investere i en ny barnevogn, hvor der medfølger garanti — og samtidig er I sikre på, at I ikke køber katten i sækken.

Planlægger I ikke at få flere børn, kan det være en god idé at købe en brugt barnevogn, fordi den ikke skal kunne holde til lige så meget.